tisdag 2 augusti 2011

Nästa steg till acceptans: stereotyp manlighet?

Pride-festivalen, personligen brukar jag missa den, det kommer alltid något i mellan, studier, lingvistik, meningslöst bloggande för min bloggs läsare, hur mår du idag föresten Anders? Jag har alltid tänkt att gå, det har alltid låtit så liberalt sexigt, mycket naket, uppblåsta könsorgan mm. men det har helt enkelt inte blivit av, kanske är jag rädd att få komplex av alla andra praktiskt taget nakna män, vem vet.

Min bild av pride rörelsen har alltid varit manlig, i alla fall i den mån att den är främst till för män, det kan bero på flera orsaker, att män oftast är mera utsatta för våld pga av sin sexualitet, kan också vara pga av det där dumma patriarkatet jag alltid hör så mycket dåligt om, vem vet?
Men det har alltid slagit mig att med detta i tankarna hur dumt pride-festivalen är, dom ända som övertygas genom festivalen är ju de som redan är övertygade om att behandla er jämställt. Alla andra springer ju oftast lång väg.

Jag tänkte därför utnyttja min roll som man och komma med ett förslag (allt hat som baseras på åsikter som kan förknippas med mitt kön ber jag riktas mot socialdemokraterna som vid tiden av min tidiga barn- och ungdom inte anlitade genusexperter till mitt dagis och min skola).

Pride behöver bli mera manlig, i alla fall för att nå den manliga delen av befolkningen, varför inte prata om Sparta? Kulturen som producerade världens antagligen bästa krigare genom historien, här var homosexualitet inte bara vanligt, det var obligatoriskt på grund av den var en vital del av den militära träningen!
Eller varför inte prata om Alexander den store som erövrade hela den civiliserade världen från Grekland, världen är full men massa exempel på klassiskt manliga, mytiska och väl omtyckta homosexuella män som redan nästan dyrkas av folk, så snälla sluta predika för de frälsta, ta nästa steg för ökad acceptans oavsett hur genuspolitiskt inkorrekt det må vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar